Tanévnyitó a Református Általános Iskolában

 

Az Újfehértói Református Általános Iskola és Óvoda már 8. tanévét kezdte meg a 2019/ 2020-as tanévben. A Református Templomban augusztus 30-án tartottuk meg az ünnepélyes tanévnyitót 9 osztállyal, 185 tanulóval és 19 pedagógussal. A nemzeti színű és a református zászlók bevonulása után az igét Nagytiszteletű Baracsi István református lelkész hirdette a Máté evangélium 16 részének válogatott versei alapján.

 

„A farizeusok és a szadduceusok odamentek, hogy kísértsék őt: kérték, hogy mutasson mennyei jelt nekik …. Jézus így szólt hozzájuk: Vigyázzatok, és őrizkedjetek a farizeusok és szadduceusok kovászától! … Ekkor értették meg, hogy nem azt mondta, hogy a kenyér kovászától óvakodjanak, hanem a farizeusok és szadduceusok tanításától.”

Máté 16: válogatott versek

 

Az igehirdetés és a tanévnyitó beszéd után az első osztályosok műsora következett, amit a nyári szünetben tanultak meg a gyerekek Banduláné Moni Enikő és Urbanek Ferencné tanítók vezetésével. A kicsinyek műsora mosolyt csalt a gyülekezeti tagok arcára. Az első osztályosok ceruzát és órarendet kaptak ajándékba.

Az intézményvezető Péter I. levelének 4. része 11. versével köszöntötte a tanulókat az új tanévben:

 

„Aki beszél, az Isten szavait közvetítse. Ha valaki szolgál, azzal az erővel szolgáljon, amelyet az Isten ad neki, hogy így minden az Isten dicsőségére váljék.”

I. Péter 4:11

 

Nemzeti imádságunk, a Himnusz eléneklését követően áldást mondott Baracsi István Nagytiszteletű Úr.

A záró ének után a tanévnyitó a zászlók kivonulásával zárult.

 

Kívánunk minden tanulónak és dolgozónak sikeres nevelési és tanévet, szép eredményeket, lelki épülést.

 

„Aki a jót cselekszi, az Istentől van; aki a rosszat cselekszi, az nem látta Istent.”

I. János 3:11

 

Tanévnyitó a Református Általános Iskolában képekben