Környezetvédelmi vetélkedő

2018. május 09.

 

Az Újfehértói Református Általános Iskola és Óvoda a 2017/2018-as tanévben is meghirdette a környezetvédelmi vetélkedőt a városi iskolák csapatai között.

Iskolánk az idén szervezte meg a 17. környezetvédelmi vetélkedőjét. Ebben a tanévben a vetélkedő központi témája a Hortobágy és a Hortobágyi Nemzeti Park volt.

A vetélkedőnek az I. és II. félévben két írásbeli fordulója volt, amelynek feladatait levélben juttattuk el az iskolákhoz. A vetélkedőre a város iskoláiból 16 csapat jelentkezett. A benevezett csapatok közül a 8 legeredményesebb jutott a döntőbe, amelynek helyszíne idén a nyíregyházi Sóstói-erdő volt. A versenyen résztvevő csapatok legjobbjai itt mérhették össze tudásukat, ügyességüket!

A verseny 2018. május 9-én került megrendezésre. A helyszínre utazás autóbusszal történt. A csapatok egy tájékozódási verseny /gyalogtúra megtétele térképvázlat segítségével/ során 5 állomáson elméleti ismereteket igénylő és gyakorlati- ügyességi feladatokat oldottak meg. A feladatokat az írásbeli fordulókon már érintett témakörökből válogattuk. A feladatok megoldására pontokat kaptak, amit a verseny végén összesítettünk és megállapítottuk az elért helyezést. A verseny végén eredményhirdetés keretében az első három helyezett csapat tagjai oklevelet és könyvjutalmat, a többiek emléklapot és kis ajándékot vehettek át.

A feladatmegoldások során a többi csapat is bizonyította tájékozottságát és ügyességét. A verseny színvonaláról a résztvevő tanulók és felkészítőik, kísérőik is elismerően nyilatkoztak.

Versenyeredmények:

                           I. helyezett: Szagos müge Vasvári Pál Tagintézmény csapata

                                    Felkészítő nevelő: Virág Attila

II. helyezett: Gulipán-tulipán Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola csapata

         Felkészítő nevelő: Bodnárné Nyíri Andrea

III. helyezett: Környezetbarátok Újfehértói Református Általános Iskola és Óvoda csapata (Baracsi Áron, Bodnár  Boglárka, Brutóczki Tünde, Tilk Alexandra)

          Felkészítő nevelő: Szabó István

Iskolánkból a 7. osztályosok csapata is részt vett, akik emléklapot kaptak. (Bulátkó Cintia, Fehértói Dorina, Horváth Beáta, Taskó Noémi)

Köszönjük a versenyen részt vevő csapatok és a felkészítő nevelők munkáját. Külön megköszönöm Szabó István kollégám egész éves, versennyel kapcsolatos munkáját.

 

Környezetvédelmi vetélkedő képekben