Gyermeknap a református iskolában

 

"Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet,

mert onnan indul  ki az élet"

Péld. 4, 23

 

Jeles esemény színhelye volt a Református Általános Iskola május 25-én, hiszen immár hatodik alkalommal került megrendezésre az alsós munkaközösség által szervezett gyermeknap. Mindenki izgalommal várta az eseményt.

Az időjárás sajnos nem kedvezett a programoknak. Elsőként a szülő - gyerek játékos sportvetélkedőre került sor. Az izgalmasabbnál izgalmasabb feladatokat mindenki élvezte. A csapatok jutalmai sportjátékok voltak. Minden versenyző szülő apró figyelmességben részesült. A szülők közül néhányan ajándékban és oklevélben is részesültek.

Ezt követően vehették birtokukba a gyerekek az ugráló várat és az óriás csúszdát, amit az időjárás változékonysága miatt a tornateremben állítottunk fel. Kedvükre ugrálhattak, csúszdázhattak késő délutánig. A pályán egésznap folyt a focizás. Minden gyereket egy nagy adag vattacukorral vendégeltünk meg.

A programok között szerepelt az osztályok közötti főzőverseny. A szülők örömmel vállalták szakácsok szerepét. A lelkes főzőcsapatok most slambucfőzésben mérhették össze találékonyságukat. A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, mert valamennyi étel kitűnő volt. A főzőverseny fődíja egy „vándor fazék” a „Református Iskola legjobb szakácsa” felirattal, amit a nyertes egy évig őrizhet. A többi csapat étkeit arany, ezüst, bronz, vas és fa-fakanál - díjjal jutalmazták. A zsűri tagjai Nagytiszteletű Lipták Pál református lelkész, Szabó Ottília és Huri Béla voltak.

A nap végén minden tanuló egy labdát kapott ajándékba, amit haza is vihetett. A gyermeknap minden programja ingyenes volt, a költségeket egyrészt a húsvéti- és karácsonyi vásár bevételéből fedeztük, valamint köszönjük az iskola vezetésének az anyagi segítségét.

Egy nagyon jó hangulatú napot töltöttünk együtt. Pedagógusok, szülők, gyerekek nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük a szülők aktív részvételét, segítő munkájukat.

A felső tagozatosok ezzel egy időben Nyíregyházára utaztak az állatkertbe, ahol a különböző kontinensek állataival ismerkedtek meg.

Fáradtan, de élményekkel gazdagodva tértek haza a gyerekek.

 

Gyermeknap a református iskolában képekben