Karácsonyi játszóház

 

Az Újfehértói Református Egyházközség szervezésében 2015. december 12-én, szombaton Karácsonyi játszóházon vehettek részt településünk általános iskolás tanulói. A játszóház keretében szebbnél szebb ajándék készítésére volt lehetőség 12 csoportban. A kézműves foglalkozás mellett könyv vásárlására is lehetőség nyílt.

Az esemény kezdetén Nagytiszteletű Baracsi István lelkész szolgált igehirdetéssel Lukács és Máté evangéliuma alapján:

 

„Miután elmentek tőlük az angyalok a mennybe, a pásztorok így szóltak egymáshoz: Menjünk el egészen Betlehemig, és nézzük meg: hogyan is történt mindaz, amiről üzent nekünk az Úr.”

Lukács 2:15

 

Amikor Jézus megszületett a júdeai Betlehemben Heródes király idejében, íme, bölcsek érkeztek napkeletről Jeruzsálembe, és ezt kérdezték: "Hol van a zsidók királya, aki most született? Mert láttuk az ő csillagát, amikor feltűnt, és eljöttünk, hogy imádjuk őt." Amikor ezt Heródes király meghallotta, nyugtalanság fogta el, és vele együtt az egész Jeruzsálemet. Összehívatta a nép valamennyi főpapját és írástudóját, és megkérdezte tőlük, hol kell megszületnie a Krisztusnak. Azok ezt mondták neki: "A júdeai Betlehemben, mert így írta meg a próféta.

Máté 2:1-5

 

Az igehirdetés végén János evangéliuma alapján kértünk egymásra áldást:

 

„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. ”

János 3:16

 

Az igehirdetés után a 4. osztályosok szolgáltak rövid műsorral.

         A gyerekeket ajándékkészítés közben üdítővel és nyalánksággal kínáltuk. A Karácsonyi játszóház üzenete 180 gyerekhez jutott el, akik szeretteiknek sok szép ajándékot készítettek. Köszönjük a lehetőséget.

 

Karácsonyi játszóház képekben