Föld napja vetéledő

Birta Erzsébet: Ha nagy leszek

részlet

Vigyázok az anyaföldre,

Ha rámbízzák nem megy tönkre.

Megszépül a földi élet,

ami élő, téged éltet.

 

2015. április 22-én került megrendezésre a Föld napja alkalmából megszervezett programsorozat, amely keretében a felsősök egy vetélkedőn mérhették össze tudásukat, az alsós gyerekek meghallgatták a Föld dalát, filmvetítés keretében megnézték a Csodálatos kék bolygó, A Föld napja, Haldoklik a Föld című filmeket.

A tanulók előzetes feladatként plakátot készítettek, de volt virágültetés is, így az iskolai kertekbe szebbnél szebb virágok kerültek.

A felsős vetélkedőn minden osztályból 4-4 fős csapat vett részt, ahol volt keresztrejtvény, puzzle, találós kérdések, TOTÓ, mottó megfogalmazása, mondatalkotás betűháló, szóösszekötő.

A feladatok célja a tanulók környezeti kompetenciájának fejlesztése, környezettudatos magatartásának alakítása, a Földet veszélyeztető dolgok megismerése. Szó volt környezetszennyezésről, szelektív hulladékgyűjtésről, emellett foglalkoztunk olyan kérdésekkel is, mint például, mit tehetünk környezetünkért annak érdekében, hogy megóvjuk természeti értékeinket.

A gyerekek felkészültek, alaposak voltak, ezért a 10 fordulós verseny végig nagyon szoros volt, az időtényező figyelembe vételével az alábbi helyezések születtek:

  1. helyezett: 7.a
  2. helyezett:7.b
  3. helyezett:6. osztály
  4. helyezett: 5. osztály
  5. helyezett: 8. osztály

A versenyt szervezte és lebonyolította: Bacsóka Csilla tanár

Gratulálunk a versenyzőknek, és köszönjük a szülőknek a sok virág és orgonatő felajánlást.

 

Föld napja képekben